ایستگاه مترو ملک عبدالله اثر زاها حدید

جهت نمایش تصاویر با کیفیت اصلی بر روی آن ها کلیک نمایید.

مستند این بنا

برای مشاهده کلیک نمایید

تصاویر 360 درجه

برای مشاهده کلیک نمایید

زمان: در حال تکمیل
کاربری: ایستگاه قطار
معمار: زاها حدید
مکان: ریاض، عربستان‌سعودی

ایستگاه مترو ملک عبدالله اثر زاها حدید

در صورتی که تصویر نقشه برای شما نمایش داده نمی شوند لطفا از نرم افزار تغییر آیپی ( فیل.تر..شکن) استفاده نمایید .

ایستگاه مترو حوزه مالی ملک عبدالله

معمار: گروه معماری زاها حدید

مکان: ریاض عربستان

زمان: 2012 تا 2020

کارفرما: سازمان توسعه ریاض

وضعیت: در حال ساخت

مساحت: 45000 متر مربع

طبقات: 5 طبقه روی زمین و دو طبقه زیر زمین  پارکینگ

خطوط مترو: خط 1، 4 ، 6


توضیحات توسط معماران ارائه شده است:با توجه به اینکه جمعیت ریاض از 1990 بیش از دوبرابر شده است و به 6.5 میلیون نفر رسیده است انتظار می رود که این جمعیت در یک دهه به 8.53 میلیون سکنه برسد. سازمان توسعه ریاض در حال ساخت یک ایستگاه مترو ست. یک سیستم حمل نقل عمومی برای شهری با 6 خط اصلی مترو که 176 کیلومتر را تحت پوشش قرار میدهد و 85 ایستگاه دارد. تا سال 2030 در حالت استفاده از تمام ظرفیت، حمل و نقل 3.6 میلیون نفر در روز پیش بینی می شود که مترو ریاض در کاهش تعداد ماشین ها با تعداد تقریبا 2 میلیون کار در روز به کمک بیاید.

برای مطالعه سبک معماری زاها حدید و آثار زاها حدید وارد لینک مقابل شوید: زندگی نامه زاها حدید



ایستگاه مترو حوزه مالی ملک عبدالله بعنوان یک مرکز تغییر خط مهم در شبکه مترو شهر ریاض است که محل تبادل خط 1 و خط 4 (دسترسی به فرودگاه) و خط 6 که متصل به مونوریل هوایی حوزه مالی ملک عبدالله است. این ایستگاه با داشتن شش سکوی بیش از چهار سطح عمومی و امکانات پارک سوار( امکان پارک وسیله نقلیه خوصصی و ادامه مسیر با وسیله نقلیه عمومی)، یک مرکز حمل و نقل مهم چندوجهی و یک فضای عمومی عمومی جدید برای شهری خواهد بود که کاملاً با منطقه به هم پیوسته شده است.

برای مطالعه سبک های طراحی خانه وارد لینک مقابل شوید: طراحی خانهطراحی پلان خانه



طراحی این ایستگاه قابلیت ارتباط را در اولویت قرار داده است. ترافیک پیش بینی شده راه آهن ، اتومبیل و عابر پیاده در این سایت برای بهینه سازی گردش داخلی و جلوگیری از ازدحام؛ مدل ، نقشه برداری و سازمان یافته شده است. پیکربندی حاصل یک شبکه سه بعدی است که توسط یک توالی از امواج سینوسی مخالف تعریف شده است (ناشی از تکرار و تغییر فرکانس جریان ترافیک روزانه ایستگاه) که به عنوان ستون فقرات برای گردش ساختمان عمل می کند.

برای خواندن مطالب مربوط به معماري مدرن لینک روبرو را کلیک کنید: معماری مدرن داخلی ، معماری مدرن در اروپا



این امواج سینوسی به قسمت بیرونی ایستگاه گسترش می یابد که در آن الگو اجرا شده در نما باعث کاهش جذب تابش خورشیدی به داخل می شود و شکاف های هندسی، ایستگاه مترو ملک عبدالله را با محیط خود متناسب میکند. الگوهای تکرار شده ترکیب کلی توسط بادهای بیابانی در ماسه تولید شده، که در آن فرکانس های متعدد و بازتاب ایجاد تکراری پیچیده در شکل های طبیعی را تشکیل می دهد.



این ایستگاه مترو طراحی شده توسط گروه معماری زاها حدید با همکاری گروه معماری RDA از زیرمجموعه ای از عناصر تشکیل شده که از طریق تکرار تقارن و مقیاس بسیار به یکدیگر تقارن دارند تا پالش های فنی را ساده کنند بدون اینکه کیفیت فضایی یا خواست های طراحی را به خطر بیاندازند. با هدف گرفتن  گواهینامه نقره LEED (نشان جهانی پایداری) ، طرح ایستگاه مترو ملک عبدالله امکان اضافه کردن قابلیت های انرژی تجدیدپذیر را هم فراهم میکند که می توانند به گواهینامه طلا LEED  منجر شود.



منبع:zaha-hadid.com

مهدی سلیمانی
علاقه‌مند به طراحی معماری و مطالعات در حوزه های مربوطه
گزارش خطا
تصاویر 360 درجه
در صورتی که تصاویر برای شما نمایش داده نمی شوند لطفا از نرم افزار تغییر آیپی ( فیل.تر..شکن) استفاده نمایید .
    مستند های مرتبط با این بنا