موزه ی هنرهای نمایشی ابوظبی، با انجام تحقیقات در جهان طبیعی به طرح هایی می رسیم که از نظر جانمایی وشکل کلی از تمام طرح های دیگر متمایز اند مرکز هنرهای نمایشی یکی از این طرح هاست.که با توجه به فرم آن پی می بریم.طرح زبان منحصر به فردی در مقایسه با دیگر طرح ها دارد.این مجموعه فرهنگی در کنار دریا قرار گرفته و نمادی پر انرژی از حرکت است.اگر چه مجموعه با شبیه سازی از طبیعت شکل گرفته ولی دارای اشکال هندسی بسیارمنظمی هست. مجموعه دارای محور مرکزی است که به شکل راهرو هستند و از موزه ی شیخ زائد تا سواحل دریا کشیده شده است.
برای خواندن مطالب مربوط به معماری مدرن لینک روبرو را کلیک کنید: معماری نئو مدرن
فرم مجموعه موزه ی هنرهای نمایشی ابوظبی
فرم این مجموعه از حرکت خطوط به وجود آمده و مانند شبکه ای از شاخه ها و انشعابات متوالی است.بادهای غالب در اطراف این مجموعه به پیچیدگی معماری این حجم می افزاید. ارتفاع ۶۲ متر است و خمیدگی ساختار آن از موزه دریای شروع و جنوب موزه ای که در انتهای شمال سایت قرار دارد می رسد.
این مرکز شامل ۵تالار است که عبارتند از:
تالار موسیقی-تالار کنسرت-تالار نمایش-خانه ی اپرا و یک تالار چند منظوره به ظرفیت ۶۳۰۰ نفر گنجایش دارد.
این مرکز نیز قابلیت ساخت یک مدرسه ی هنرهای نمایشی را در خود دارد.
حدید در مورد طرحش می گوید:
با گردش در سایت می بینیم که معماری بنا در حال توسعه در یک حجم وسیع و پیچیده است.ساختمان در ارتفاع و عمق در طبقات انتهایی فضاهای نمایشی گوناگون را پوشش می دهد.می توان ظاهر این مجموعه را به میوه های قرار گرفته روی یک درخت مو تشبیه کرد.به علاوه بسیار سعی شده است وجه غربی ساختمان سازگار با دیوار مجاورش باشد.
در قسمت شمال بنا رستورانی با یک تراس بزرگ و سقفی سایه انداز قرار دارد که در کنار مرکز تالار کنفرانس مجاور قرار دارد.در قسمت انتهای غربی این پروژه پلی مرکز نمایشی را به ناحیه مرکزی سایت پیوند می دهد.
یک فضای بسته در انتهای محور اصلی نظم قرار گیری را بر هم می زند و در عوض دید و منظره زیبایی را به سوی خط افق دریا و مرکز ابوظبی می گشاید.
تالار کنسرت بروی چهار تالار کوچک تر قرار دارد و توسط نور طبیعی روشن می شود،علاوه بر آن مناظری فوق العاده از دریا و خط افق شهر ازپنجره بزرگ پشت صحنه ی کنسرت نمایان است.
لابی اختصاصی هر تالار رو سوی دریا قرارگرفته است تا هر بیننده ای از طریق دید بصری به محیط اطراف اتصال دهد.
برای خواندن مطالب مربوط به معماري مدرن لینک روبرو را کلیک کنید: معماری مدرن متعالی ، معماری مدرن متاخر
منبع:zaha-hadid.com