طراحی ویلا خانه ای است که از چهار جهت شمال و جنوب و شرق و غرب باز است و به اطراف خود نما و دید دارد. و معمولا در ویلا در اطراف شهرها و مناطق خوش آب و هوا ساخته می شود و همچنین در برخی از کشورها قوانین به گونه ای است که امکان ساخت ویلا در منطقی از شهر نیز وجود دارد.
برای سفارش طراحی سه بعدی ، سفارش طراحی روف گاردن و سفارش طراحی محوطه و فضای سبز به سایت هورنو مراجعه کنید.
طراحی ویلا
در فرهنگ عامه مردم ایران نیز تعریف ویلا به ساختمانی می گویند که از چهار جهت نما داشته باشد سا سقف آن به صورت شیبدار است خانه ویلایی می گویند در شمال ایران نیز به علت اقلیم خاص منظقه اقلیم مرطوب اکثر خانه ها به صورت ویلایی ساخته می شوند. و با رشد شهرها از تعداد ویلاها در مراکز شهرها کم شده ولی در حومه و شهرک های ویلاها به چشم می خورند.
تاریخچه ویلا باغ ها و باغ سازی
وقتی به تاریخچه باغ سازی و ویلاباغ ها در دنیا پرداخته شود باید به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد رجوع شود اولین باغ ها در کشور مصر و در اطراف رود نیل باغ های زیتون با طرح های هندسی بسیار معمولی در اطراف معابد، معابر و کاخها درختان کهن مرا با گیاهان زینتی معطر پیچک گیاهان رونده کاشته شده است. بعضی تاریخدان ها شروع باغ سازی را از باغ های بابل می دانند که بخت نصر پادشاه بابل ۶۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برای ملکه خود ساخت. باغ سازی در بابل به صورت سازمان یافته تشکیل می شود و ساخته می شود که باغ های معلق یکی از عجایب هفتگانه هستند بخاطر سیستم کاشت گیاهان و پنج طبقه بودن و سیستم های پیشرفته آبیاری مورد توجه است. باغ ها در یونان دومین بخش از باغ سازی در تاریخ می باشد باغ سازی به منظور جهت تفریح در یونان رواج داشت که این باغ ها محل تجمع فلاسفه بود.
در صورتی که قصد طراحی بام سبز ، طراحی مدرن منزل و به طور کلی طراحی آپارتمان مسکونی را دارید پیشنهاد می کنیم با هورنو در ارتباط باشید.
باغ شاهزاده از نمونه باغ سازی گذشته ایران
شاید یکی از اولین اقدامات بشر در عرصه معماری منظر باغ سازی بوده باشد، مرحله ای که انسانها اقدام به ایجاد فضای سبز مصنوع می کنند و نهایتا به باغ ها و پارک های امروزی می انجامد. باغ سازی در کشورهای مختلف سابقه دیرینه ای دارد. هنر باغ سازی با تقدم و تأخر زمانی در کشورهایی نظیر ژاپن، ایران، انگلیس، فرانسه و ایتالیا وجود داشته است و در هر یک از این کشورها، این هنر به روش ها و شیوه های خاص خود انجام می گرفته است. به عنوان مثال در باغ های ژاپنی دخل و تصرف زیادی در طبیعت نمی شود و همه چیز همان گونه که هست، نهایت کمال و زیبایی را القاء می کند. برای مثال هریک از اشکال و ابعاد سنگ، در باغ ژاپنی معنای نمادین مشخصی دارد. سنگ بزرگ نشان کوه است، سنگ های تیز و سرکش نشان آتش و سنگهای صیقلی نمادی از آب. درباره باغ های معلق بابل هم بسیار شنیده شده است. باغ هایی که حاکم بایل، بخت النصر، برای ملکه خود ساخته بود. باغ هایی در چندین طبقه با تراس های وسیع درختکاری شده که بسیار شگفت انگیزتر نحوه آبیاری این تراسها در سال ۶۰۰ ق. م. است. در اصول باغ سازی اروپا اما، نسبت به باغ های شرقی دخل و تصرف بیشتری انجام می شود. باغ های تراس بندی شده ایتالیایی نمونه بارزی از این تصرفند، به این معنی که باغ در سطوح مختلف ساخته می شود. باغ های هندسی و غیر هندسی انگلیسی که از خطوط منظم یا منحنی وار و درهم پلان آنها پیداست که طراح سعی در اعلام حضور خود داشته است. اینها عمدتا باغ هایی هستند با درختان هرس شده به اشکال مختلف و مجسمه های سنگی که هر از گاهی سر برمی آورند.
سبک های طراحی ویلا
برای طراحی ساختمان سبک های مختلفی وجود دارد که از مهم ترین سبک های طراحی می توان موارد زیر را نام برد:
۱.طراحی مدرن ۲. طراحی کلاسیک ۳. طراحی مینیمال ۴. طراحی ارگانیک ۵.طراحی دیکانستراکشن
طراحی ویلای مدرن
در طراحی ویلا مدرن سعی می شود که فضای داخلی را به بیرون بده و برعکس فضای خارجی را به داخل بیاورند و با پنجره های وسیع نور زیادی را به ساختمان وارد می کنند. استفاده از رنگ های تیره و خنثی از ویژگی های دیگر این سبک است
طراحی ویلای مینیمال
در سبک طراحی مینیمال یا سااده گرایی اصل در طراحی بنا ایجاد سادگی ، پرهیز از تزئینات زاید ، فرم های ساده و استفاده محدوداز مصالح(یک یا دو ) و رنگ ها در نمای ساختمان و بیرون آن است.
طراحی ویلای کلاسیک
سبک کلاسیک یا رومی به دلیل طراحی منحصر فر خود بر هرکسی اثر می گذارد البته انتقاد های زیادی به اینگونه ساختمان ها با توجه به استفاده از فرهنگ و معماری ایرانی وجود دارد. ساختمان ها به دلیل طراحی منحصر بفرد خود بروی هر رهگذری تاثیر می گذارد که البته این مورد خود انتقادهای بسیاری را روانه اینگونه ساختمان ها کرده است و استفاده از معماری متناسب با فرهنگ ایران زمین را رواتر می داند.
تقارن، تزیینات شگفت انگیز،دیواره ای گچبری شده ، پنجره های فاخر و رنگ های شیک و سنگین و استفاده از فر م ها ی منحنی از ویژگی های این سبک می باشد.
طراحی ویلا به سبک ارگانیک
در طراحی ساختمان به سبک ارگانیک به زبان ساده ساختمان باید بخشی از ماهیت سایت باشد و از خود چشم انداز طبیعی برخاسته شده باشد. در این سبک طراحی ویلا از ویژگی ذاتی مصالح (رنگ و بافت ) استفاده می شود و هیچ مصالحی از دیگر مصالح برتری ندارد و فرم ساختمان بیانگر مصالح کاربردی آن است.
فضای داخلی بیانگر فضای خرجی آن است و بالعکس و در طراحی داخلی فضاهای این سبک بایستی آزادانه اط یک حوزه ی داخلی به حوزه ی دیگرانقتقال پیدا کنیم.
خانه ای در منظره طبيعى
یکی از سبک های منحصر به فرد معماری است که در سال ۱۹۸۰ در آمریکا و اروپار به ظهور رسید.
در طراحی به سبک دیکانستراکشن استفاده از رویکردهای غیر خطی و تکه تکه شدن سطح ها وتضاد در فرم و مخالفت با عقاید سنتی به چشم می خورد.
طراحی پلان ویلا
برای کارا بودن فعالیت های یک ساختمان لازم است تمامی فضاهای آن شناسایی و دسته بندی شوند و سپس با پیش بینی ارتباط مناسب بین آنها، بتوانند به صورت یک مجموعه واحد عمل نمایند. طراحی مسکن نیز از این امر مستثنی نبوده و قبل از مبادرت به کار طراحی لازم است دسته بندی فضاها و یا به تعبیری دیگر عرصه بندی در آن مشخص شود.
به تعدادی از فضاها و عملکردهای سازگار که با هم وابستگی دارند و در بخش مشخصی از نقشه طرح و مکان یابی می شوند، عرصه می گویند.»
قبل از انجام کار دسته بندی باید معیارهای صحیحی برای این کار مشخص شود تا قرارگیری فضاهای هماهنگ و سازگار در یک دسته به درستی انجام گیرد و عرصه های ناسازگار از هم دور شوند. به طور معمول این شاخص ها از بررسی و توجه به الگوهای فرهنگی، اقلیمی و اعتقادی به دست می آیند. از آن جایی که در هر نقطه از کشورمان مردمی با قومیت های مختلف و آداب گوناگون زندگی می کنند بنابراین دارای شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی متفاوتی می باشند. البته دارای نقاط مشترکی چون مسائل اعتقادی و مذهبی نیز هستند. اما عینا تمامی فضاهای خانه آنها مشابه یکدیگر نیستند و برای طراحی خانه هر خانواده باید به الگوی زیستی آنها توجه شود.
چه بسا نزدیکی و ارتباط فضاهای نامانوس باعث اختلال در عملکرد آنها شده و موجبات نارضایتی استفاده کنندگان را فراهم می آورد. یکی از ملاک های دسته بندی فضاها میزان عمومی یا خصوصی بودن آنهاست، ممکن است در بعضی فرهنگ ها دسته بندی دیگری مانند تقسیم فضاهای مورد استفاده در شب یا روز انجام شود. مثلا در بخش روز فضای پذیرایی، غذاخوری، عبور و مرور، هال، پله ها و درب ورودی قرار گیرند و بخش ش ب اتاق سرویس و اتاق های خواب را در بر می گیرد.
اما با توجه به اهمیت محرمیت ها در بحث خانه های مسکونی در ایران از قدیم الایام تا کنون عرصه بندی با توجه به میزان عمومی و خصوصی بودن فضاها در ترکیب با عملکردشان مقبولیت بیشتری در میان طراحان داشته است. در این عرصه بندی برای خانه مسکونی ۵ عرصه در نظر گرفته می شود که در این بخش به بحث پیرامون هر یک از آنها پرداخته می شود.
این عرصه ها شامل؛
– عرصه زندگی خانوادگی
– عرصه زندگی خصوصی
– عرصه پذیرایی و مراسم .
عرصه خدمات و پشتیبانی
– عرصه فضاهای باز و نیمه باز می باشد.
ارسال پاسخ