دروازه تهران قزوین
مکان : قزوین
کاربری : دفاعی – امنیتی
قدمت : قاجاری
سبک : قاجاری
دروازه تهران قزوین یا دروازه قدیم تهران دروازهای تاریخی در مدخل جنوب شرقی شهر قـزوین است که جاده تهران قـزوین از آنجا وارد قزوین میشد. این دروازه از شهر قزوین در برابر حملات و دزدی و غارت شهرهای دیگر محافظت می کردهاست. این دروازه در بیرون شهر ساخته شده بود ولی هم اکنون این دروازه به دلیل گسترش جمعیت درون شهر قزوین قرار دارد. این بنا دارای آثار کاشیکاری و معماری عهد ناصرالدینشاه است.
برای خواندن مطالب مربوط به معماری معاصر ایران لینک روبرو را کلیک کنید: شاهکارهای معماری معاصر ایران
امروزه تنها دو دروازه دروازه درب کوشک و دروازه تهران قدیم باقی ماندهاند. دروازه تهـران قدیم یکی از این دو دروازهاست که در خیابان تهران قدیم (میدان هاشمی) قرار دارد، و از بناهای دوره قاجاریه است که در سال ۱۳۴۷ شمسی مرمت و کاشی کاری شدهاست.
برای خواندن مطالب مربوط به معماري معاصر ایران لینک روبرو را کلیک کنید: شاهکارهای معماری معاصر ایران ، بناهای شاخص معماری معاصر ایران
دروازه تهران قدیم قزوین دارای بنایی آجری می باشد و هشت گلدسته دارد. این دروازه یک سر در اصلی و دو راه ارتباطی در طرفین دارد که دارای سبک رسمی بندی و کاسه بندی هستند. دور تا دور ورودی اصلی دروازه مزین به کاشی کاری های بسیار زیباست که تحسین سفرنامه نویسان و جهان گردان زیادی را برانگیخته است. سر در میانی دروازه نسبت به دو طاق قرینه مجاور دارای ارتفاع بلندتر و قوسی نیزه دار است. تمام این جزئیات زیبا گویای معماری و تزیینات دوران ناصرالدین شاه قاجار می باشد. دروازه تهران به دلیل تخریب و فرسایش در سال 1347 مرمت شد.
منبع : سایت شهرداری قزوین
منبع تصاویر : امید خدایاری، گوگل