کورین چیست؟ بسیاری از مصرف کنندگان نمی دانند که در واقع کورین چیست یا از چه موادی ساخته می شود و چگونه این سنگ مصنوعی با کوارتز و گرانیت قابل مقایسه است. این مطلب مروری درباره ی مواد تشکیل دهنده سنگ کورین، مزایا و معایب کورین، کاربردهای کورین، رنگ ها و گزینه های طراحی، مراقبت و تعمیر کورین و ….است.
سنگ مصنوعی کورین چیست؟
کورین یک ماده مصنوعی مهندسی شده همانند کوارتز است. کورین از ترکیب پلیمرهای اکرلیک با سایر مواد معدنی و سنگی تولید می شود. مخلوط مواد به قالب هایی برای ایجاد ورق های کورین ریخته می شوند. این ترکیب باعث به وجود آمدن برخی از ویژگی ها و مزایایی می شود که در دیگر متریال ها مانند گرانیت یا مرمر و … دیده نمی شود.
کورین یک نام تجاری برای یک نوع سنگ مصنوعی است که توسط دوپونت در سال ۱۹۶۷ اختراع شد. این سنگ به مرور زمان به طور فزاینده ای محبوب شد. با این حال از زمان ثبت اختراع دوپونت برندهای دیگر نسخه های خود را از این سنگ مصنوعی رو نمایی کردند مانند: استارون (سامسونگ)، ال جی، هانکس، ….
تفاوت در میزان ترکیب مواد بین تولید کنندگان مختلف وجود دارد اما در آخر نتیجه همانند سنگ مصنوعی کورین است. از عمده مصارف آن مصرف خانگی برای صفحه روی کابینت ها، دیوارپوش، سرویس های بهداشتی و …. . همچنین در مکان های تجاری همانند مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاهها، هتل، رستوران، بانک، فرودگاه و … است.
تولید سنگ کورین از کجا آغاز شد؟
سنگ مصنوعی کورین اولین بار در کمپانی دوپون در سال ۱۹۶۷ تولید شد. دوپون یک شرکت صنایع شیمیایی آمریکایی است که بسیاری از پلیمرها را توسعه داده است. مواد تشکیل دهنده کورین پلیمر اکریلیک و آلومینیوم هیدروکسید که مشتق شده از بوکسیت سنگ معدن است می باشد. این مواد پس از ترکیب در یک قالب ریخته شده و پس از مدتی تبدیل به ماده سنگ مانندی می شوند که شرکت دوپون نام آن را کورین گذاشت. پس از آن کمپانیهای معتبر دیگری از جمله سامسونگ و ال جی و … مبادرت به تولید این سنگ مصنوعی کردند و هر کدام نام تجاری خود را بر آن نهادند. اما همچنان این سنگ مصنوعی در میان مردم دنیا با نام کورین شناخته میشود.
مزایا
- یکپارچگی و بدون درز بودن در کلیه محلهای اتصال
- مقاوت در برابرتغییرات دما – دچار شوک حرارتی نمی شود
- ضد لک-ضد آب -ضد زنگ و ضد جرم و آنتی باکتریال
- قابلیت ترمیم و تعمیر دائمی و جلا پذبری
- مقاوم در برابر اسیدها و مواد شیمیایی
- قابلیت طراحی و فرم پذیزی
- قابلیت بریده شدن و فرم دهی
- دارای طول عمر زیاد
- قابلیت عدم تخلخل و نفوذ ناپذیری، لکه ها به آسانی پاک می شوند.
- نگهداری اسان
- تنوع رنگی زیاد
- ایجاد سینک های یکپارچه توسط کورین
- به طور کلی ارزان تر از کوارتز و گرانیت
معایب
- برخی از مواد شیمیایی و پاک کننده ها باعث تغییر رنگ آن می شود. (قابل تعمیر)
- تابه های بسیار داغ میتواند باعث تغییر رنگ شود (قابل تعمیر)
- کم شدن شفافیت به مرور زمان
سنگ کورین به مرور شفافيتش کم میشود اما نگران نباشید. با یک پولیش ظاهر اولیه خود را بدست خواهد آورد.
- مقاومت کم در برابر خط و خش
کورین نباید در برابر ضربات مستقیم چاقو قرار بگیرد چون خط و خش هایی روی آن ایجاد می شود ولی با پولیش به راحتی همانند روز اول خود خواهد شد.
کورین بهتر است یا کوارتز؟
هر یک از این گزینهها مزایا و معایب خاص خود را دارند. کورین سبکتر و مقرون به صرفه تر بوده و شکل دهی و برش آن آسانتر است؛ اما کوارتز دوام ظاهری، ماندگاری و استحکام بیشتری در مقایسه با کورین دارد.
چگونه سنگ کورین را تمیز کنیم؟
سنگ کورین را میتوان با استفاده از محلول آب و صابون یا پاککنندههای حاوی آمونیاک تمیز کرد.