انواع نمای ساختمان مسکونی

نمای ساختمان مسکونی نخستین چیزی است که در چشم خریدار یا ناظر پدیدار می شود و تاثیر به سزایی در جذب یا دفع مخاطبین خواهد داشت. به همین خاطر معماران هزینه و زمان زیادی بر روی نمای ساختمان مسکونی و طراحی آن صرف می کنند. اگر شما نیز در خصوص انواع نمای ساختمان مسکونی کنجکاو هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

معرفی انواع نمای ساختمان مسکونی

  • نمای کامپوزیت

طراحی نمای ساختمان کامپوزیت بر مبنای استفاده از ورق های کامپوزیت آلومینیوم صورت می گیرد. در این نما ورق های آلومینیومی در ابعاد مختلف پوشش نهایی سطح بیرونی ساختمان خواهند بود. از مزایای کامپوزیت نما می توان به وزن سبک، تنوع رنگ بالا، قابلیت شستشو، مقاومت حرارتی، رطوبتی و صوتی اشاره نمود. در حال حاضر نماسازی اکثر ساختمان های مدرن با ورق های رنگارنگ کامپوزیت صورت می گیرد زیرا زیبایی این نما فوق العاده است.

برای سفارش طراحی سه بعدی ، سفارش طراحی روف گاردن و سفارش طراحی محوطه و فضای سبز به سایت هورنو مراجعه کنید.

هزینه نمای کامپوزیت بالاست و این یکی از معایبی است که امکان اجرای آن را برای تمام افراد فراهم نمی کند. از جمله این نماها که زیبایی بی نظیری به ساختمان می بخشد می توان به نمای کامپوزیت لانه زنبوری اشاره نمود. در صورتی که سطح این نمای زیبا کدر و آلوده شد به یاری افراد متخصص در زمینه نماشویی نمای کامپوزیت می توان آن را تمیز و مانند روز اول درخشان نمود.

  • نمای سیمانی

نمای سیمانی ساختمان از انواع نمای ساختمان مسکونی است که قیمت اجرای آن در مقایسه با سایر نماها ارزان تر می باشد. سرعت اجرای این نما بالاست و در کمترین زمان ممکن می توان آن را بر روی سطح خارجی ساختمان اعمال نمود. نماکاری ساختمان با سیمان با استفاده از بهترین متریال صورت می گیرد تا سطح کار از کیفیت مناسب برخوردار باشد. نمای سیمانی از مقاومت لازم در برابر حریق برخوردار است و در صورت بروز آتش سوزی از انتشار آن جلوگیری می کند. در اجرای نما سیمانی ساختمان از سیمان سفید و یا سیمان رنگی استفاده می گردد که هر کدام زیبایی خود را دارد. گفتنی است که شستشوی نمای سیمانی بسیار آسان است، از این رو این نما را می توان نمایی ساده در عین حال زیبا برای ساختمان دانست.

  • نمای سنگ

نمای سنگی از جمله نماهای لوکس است که همیشه زیبایی و جذابیت خود را در طول زمان های مختلف به نمایش می گذارد و با استفاده از انواع سنگ اجرا می گردد. قیمت سنگ نما در مقایسه با سایر مصالحی که برای نماکاری استفاده می شوند بالاتر است. نمای رومی یکی از نماهای سنگی است که زیبایی حیرت آوری به ساختمان می بخشد.

سنگ نمای رومی از سنگ مرمر، سنگ تراورتن و سنگ گرانیت انتخاب می گردد که هر کدام زیبایی و ویژگی های منحصر بفرد خود را دارند. نمای سنگی سالیان سال ماندگار است و در برابر عوامل مختلف نظیر باد، باران، برف، نور خورشید، گرد و غبار و … مقاوم می باشد.

  • نمای شیشه ای

نمای شیشه ای ساختمان از جمله پرهوادارترین نمای ساختمانی است که در تمام ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و … به چشم میخورد. این نوع نما که به نمای شیشه ای کرتین وال نیز معروف است نقش بسزایی در تامین نور برای فضای داخلی به عهده دارد. شیشه به دلیل بازتاب نور از جذابیت بالایی برخوردار است و استفاده از آن در نمای شیشه ای اسپایدر گرفته تا نمای شیشه ای فریم لس علاوه بر زیبایی، نور و گرمای لازم را به دلیل عبور نور برای ساختمان تامین می کند. اصولاً در اجرای نمای شیشه ای از شیشه سکوریت و یا شیشه رفلکس استفاده می گردد. نمای شیشه ای ممکن است به مرور زمان در اثر جذب آلودگی و گرد و غبار کدر گردد، از این رو نماشویی نمای شیشه ای را باید هر چند وقت یکبار انجام داد.

  • نمای چوبی

یکی از زیباترین نماهای ساختمانی نمای چوبی است که این روزها در ساخت خانه های مدرن اجرا می گردد. ترکیب چوب با سایر متریال ها نظیر فلز و شیشه زیبایی نما را دوچندان می کند و آن را خاص تر جلوه می دهد. چوب ترمووود نوعی چوب نما است که از وزن سبک اما مقاومت بالا برخوردار می باشد.

از ویژگی های این چوب نما می توان به سختی بالا، مقاومت در برابر صوت، قابلیت شکل پذیری و برشکاری، تجدیدپذیری و … اشاره نمود. چوب های فرآوری شده بهترین گزینه برای نما هستند زیرا در برابر نفوذ حشرات، رطوبت و آتش سوزی مقاوم سازی می شوند و طول عمر نما را بالا می برند. نمای چوبی ترموود یا ترموود نما یکی از زیباترین و مقاوم ترین نماهای چوبی است. رعایت اصول اساسی در اجرای نمای ترموود لازم و ضروری می باشد.

  • نمای اتیکس

نمای اتیکس نوعی نمای عایق برای ساختمان محسوب می گردد که آن را در برابر عواملی نظیر رطوبت، حرارت و برودت محافظت می کند. این نما از سه جزء عایق، مسلح کننده و پوشش نهایی تشکیل شده است. از جمله عایق هایی که برای این نما استفاده میشوند فوم پلی استایرن منبسط شده و پشم معدنی می باشند. وجود این عایق ها به میزان قابل توجه هزینه های سرمایشی و گرمایش ساختمان را به حدالقل می رسانند. پوشش نهایی نمای اتیکس می تواند چوب، آجر لعابدار، فلز، اندود و … باشد.

  • نمای سرامیکی

امروزه نمای سرامیک به یکی از انواع نمای ساختمان مسکونی پرطرفدار در طراحی ساختمان تبدیل شده است. به طور کلی سرامیک نما با دو روش نصب خشک یا مهار شده و روش نصب تر یا چسبانده شده صورت می گیرد.

جمع بندی

آشنایی با انواع نمای ساختمان مسکونی در طراحی و ساخت یک معماری جذاب می تواند کمک کننده باشد. در این راستا نمای سرامیکی، شیشه ای، سنگی، چوبی و … از انواع نمای ساختمان مسکونی می باشد.

علاقه‌مند به طراحی معماری و مطالعات در حوزه های مربوطه
گزارش خطا
تصاویر 360 درجه
در صورتی که تصاویر برای شما نمایش داده نمی شوند لطفا از نرم افزار تغییر آیپی ( فیل.تر..شکن) استفاده نمایید .
    مستند های مرتبط با این بنا