نورپردازی داخلی ساختمان

نورپردازی داخلی ساختمان در ساعات محدودی از شبانه روز و نیز برای تامین روشنایی برخی فعالیتها چون مطالعه، صرف غذا استفاده می کنند.

منابع نور مصنوعی بسته به شکل آنها به صورت های نقطه ای، خطی، صفحه ای و یا حجمی در فضا قرار می گیرند. به طور کلی نورپردازی فضا به سه روش انجام می گیرد.

به کمک منابع گوناگون نور و شیوه های مختلف نورپردازی یک فضا می توان کیفیت های فضایی خاصی را ایجاد کرد و حتی آن را وسیع تر و یا کوچک تر نمایش داد. برای مثال اگر نورپردازی بر روی دیوارها و کنج های یک فضا انجام شود، اطراف فضا روشن تر از مرکز فضا شده و بزرگ تر جلوه می کند. اما اگر تنها به یک منبع نور برای روشن کردن منطقه ای کوچک از یک فضا اکتفا کنیم، دامنه دید افراد محدود شده و فضا کوچک تر به نظر می رسد.

برای سفارش طراحی سه بعدی ، سفارش طراحی روف گاردن و سفارش طراحی محوطه و فضای سبز به سایت هورنو مراجعه کنید.

نورپردازی داخلی ساختمان معمولا به سه شیوه ی عمومی ، موضعی و متمرکز و یا نقطه ای شکل می گیرد.

نورپردازی عمومی: در این روش توزیع نور طبیعی یا مصنوعی در کل فضا به صورت متوازن انجام می گیرد و بدین صورت از ایجاد گوشه های تاریک یا قسمت هایی با نور خیره کننده، جلوگیری می شود. 

نورپردازی موضعی: با توجه به اینکه برای برخی فعالیت ها مانند مطالعه، صرف غذا و انجام کارهای ظریف نورپردازی عمومی پاسخگو نیست از نور موضعی استفاده میشود. این نور معمولا قابل تنظیم بوده و با بهره گیری از آن می توان باعث تقسیم فضا شد. مثلا این نور می تواند بر حوزه غذاخوری تأکید کند. لازم به ذکر است ترکیب هماهنگ این نوع نور پردازی با نورپردازی عمومی ترکیب جذابی را به وجود می آورد. 

نورپردازی متمرکز یا نقطه ای: با این نورپردازی می توان بر نقطه خاصی در فضا تاکید نمود. مثلا برای نور پردازی یک تابلو یا یک مجسمه. با بهره گیری از تعدادی نورهای متمرکز و نقطه ای می توان یکنواختی فضا را برهم زد و ریتم جالبی را ایجاد نمود. 

در صورتی که قصد طراحی بام سبز ، طراحی مدرن منزل و به طور کلی طراحی آپارتمان مسکونی را دارید پیشنهاد می کنیم با هورنو در ارتباط باشید.

نکات مهم در خصوص نورپردازی داخلی ساختمان

می توان به وسیله نور، فضایی را وسیع تر و یا کوچک تر نمایش داد. برای این منظور کافی است نورپردازی ها بر روی دیوارها و کنج های محیط انجام شود. به این ترتیب اطراف محیط روشن تر از مرکز شده و بزرگ تر جلوه می کند، حال آن که به عنوان مثال اگر در نورپردازی یک اتاق نشیمن تنها به یک منبع نور برای روشن کردن منطقه ای کوچک در محدوده مبلمان اکتفا کنیم، دامنه دید افراد محدود شده و در نتیجه فضا حتی کوچکتر از آنچه هست به نظر می آید.

به منظور توزیع روشنی دلخواه لازم است محل قرارگیری و ترتیب چراغ ها به گونه ای باشد که نور کافی به قسمت های بالایی دیوارها و سقف برسد. این امر عموما نیاز به مکان یابی چراغ ها در فواصل یکنواخت دارد تا بدین ترتیب شدت روشنایی مورد نیاز در فضا حاصل شود. لازم است برای تامین روشنایی هر ناحیه، شدت خاصی از نور ایجاد شود. و باید توزیع نور به طور معقولی یکنواخت باشد. این امر به آن معنی است که سرتاسر اتاق باید به میزان مناسبی روشن شود و از ایجاد نواحی تاریک در مساحت های زیاد جلوگیری به عمل آید.

در مورد سطوح مجاور سعی شود از تفاوت زیاد شدت روشنایی سطوح پرهیز شود زیرا این عامل باعث خستگی چشم شده و قابلیت دید در این ناحیه را مختل می کند.

انتخاب منابع نوری باید به گونه ای طراحی شده باشد که به راحتی بتوان نور اتاق را به وسیله کم نور کننده ها (دیمر) زیاد یا کم کرد و مثلا اتاق را از یک اتاق نورانی، به یک اتاق آرام با نوری ملایم تبدیل نمود.

در نورپردازی فضاها می توان از دو دسته نورپردازی مستقیم و غیرمستقیم استفاده کرد.

نورپردازی مستقیم: در این روش منابع نوری به طور مستقیم و بدون واسطه فضا را روشن می کند و معمولا نور خیره کننده ای دارند.

نورپردازی غیر مستقیم:استفاده از نور غیر مستقیم امکان ایجاد نورهای ملایم را در مواقعی که به آرامش در فضا نیاز داریم فراهم می کند. نحوه عمل این نورپردازی به صورت توکار است

، در این حالت همه نورها به طرف سقف یا سطوح دیگر هدایت می شود و سایر سطوح اتاق، به وسیله انعکاس متقابل روشن میشود.

علاقه‌مند به طراحی معماری و مطالعات در حوزه های مربوطه
گزارش خطا
تصاویر 360 درجه
در صورتی که تصاویر برای شما نمایش داده نمی شوند لطفا از نرم افزار تغییر آیپی ( فیل.تر..شکن) استفاده نمایید .
    مستند های مرتبط با این بنا